Autoloze Zondag, ook dit jaar weer geslaagd

Dit jaar mochten we genieten van een tweede autoloze zondag in Aalst.  De volledige stadskern werd afgesloten, en iedereen kon rustig kuieren in de stad, wat ook massaal is gedaan.

Op onze stand op de Hopmarkt hadden we het begin van de fietszoektocht, en een behendigheidsparcours voorzien.  Kinderen van alle leeftijden hebben hiervan genoten, en zijn dus een beetje meer vertrouwd geraakt met hun mogelijkheden op de fiets.

Ook wouden we er al de aanwezigen op wijzen dat fietsers in het verkeer recht hebben op hun plaats. 
“De bestuurder van een auto of van een motorfiets mag een fietser die zich op de openbare weg bevindt (dus ook op het fietspad), niet in gevaar brengen. Hij moet dubbel voorzichtig zijn ten aanzien van fietsende kinderen en bejaarden.
Hij moet een zijdelingse afstand van ten minste één meter laten tussen zijn voertuig en de fietser.

meer sfeerbeelden in Het Nieuwsblad

Mobilieteitsplan Aalst – Aalst Ontknoopt

Ook werd het startschot gegeven van het project rond het Mobiliteitsplan Aalst door de stadsdiensten, en hebben onze Burgemeester Christophe D’Haese, en de schepen van mobiliteit Dylan Casaer het verdere verloop toe gelicht.

Informatie vind je op : www.Aalstontknoopt.be of op facebookpagina

Aalst Ontknoopt
Aalst Ontknoopt

Wij weten dat hiervoor nog veel werk moet worden verricht.

Hopelijk kunnen we in de toekomst de mentaliteit veranderen :
Vanaf volgend jaar mag je in de stadskern van Aalst nog maar dertig kilometer per uur rijden. De stad neemt zich ook voor om een pak fietsvriendelijker te worden.

Wij kijken er in elk geval al naar uit!!!

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram