Op de 6de nationale applausdag voor fietsers lanceren wij ons eerste wist-je-datje

Fietsersbond Aalst applaudisseert mee

Op donderdag 21 maart staan meer dan 100 teams over heel België tijdens de ochtendspits paraat om fietsers te belonen met een applaus. Ook Fietsersbond Aalst doet mee. Via dit initiatief van de Fietsersbond, de belangenbehartiger van alle fietsers, en haar Franstalige tegenhanger GRACQ, wil Fietsersbond Aalst fietsers feliciteren. Een hartverwarmend applaus voor mensen die dagelijks de fiets nemen voor woon-werkverkeer, naar school, naar de winkel, … Om hen te bedanken en aan te moedigen: zij maken de keuze voor het slimste en gezondste vervoermiddel!

De Nationale Applausdag voor fietsers viert dit jaar zijn zesde verjaardag! Fietsersbond Mechelen en Mechelen Klimaatstad startten deze eenvoudige maar sterke actie. Na tientallen Mechelse edities ging de actie in 2014 nationaal. Bekijk de overzichtskaart met de geplande applausacties en hun initiatiefnemers over heel België. Vorig jaar applaudisseerden 138 teams, zouden het er dit jaar even veel zijn?

Deze keer steekt ook Fietsersbond Aalst  de fietsers een hart onder de riem op Leirenkensroute aan de Zwembadlaan. Fietsers ontvangen er voor deze gelegenheid alvast een vroeg paascadeautje.

 

Waarom op deze locatie?

Omdat elke fietsinvalsweg naar de stad voorrang moet krijgen.

Een veilige en fietsvriendelijke stad kan enkel eens de toegangswegen ook fiets- en kindvriendelijk zijn.
Met deze actie zetten we fietsen in  Aalst  in de kijker, en vragen we blijvende aandacht voor een duurzaam fietsbeleid.

Daarnaast lanceren we bij deze actie ook ons eerste wist-je-datje over veilig fietsverkeer onder de slogan ‘Heb je geen meter, wacht dan beter!

De bedoeling is om deze boodschap op zo veel mogelijk plaatsen in en rond de stad te verspreiden. Zo’n drie tot vier keer per jaar zullen we zo’n nieuw wist-je-datje lanceren.

Iedereen die deze affiche wenst op te hangen kan ze hierboen downloaden, of via mail aanvragen.

PRAKTISCH
Waar: Leirekensroute / Zwembadlaan, kruispunt Ring Aalst
Wanneer: donderdag 21 maart 2018 7u30 – 8u30
Contact: Marleen Stallaerts – info@Fietsersbond-Aalst.be

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram