Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kidical Mass (ism Critical Mass Aalst)

1 september 2018 @ 15:30 - 17:30

Kidical Mass – voor een kindvriendelijke fietsomgeving

Samenkomst vanaf 15u30 – vertrek om 16u00

De Fietsersbond organiseert voor de eerste keer een kinderfietstocht in verschillende steden tegelijkertijd. Er zal een Kidical Mass plaatsvinden in:

Een Kidical Mass is een fietstocht met zoveel mogelijk deelnemers van alle leeftijden: een critical mass speciaal voor kinderen en hun ouders.

Met deze actie wil de Fietsersbond bij de aanvang van het nieuwe schooljaar de fietsveiligheid voor kinderen in de spotlights plaatsen. Door in verschillende steden tegelijkertijd met een grote groep kinderen te fietsen richten we de aandacht op de vele kinderen en hun ouders of andere begeleiders die vanaf begin september terug dagelijks naar school fietsen. Die fietstocht verloopt niet altijd in ideale omstandigheden. Onveilige fietsroutes of kruispunten en verkeerschaos aan de schoolpoort zijn de meest gehoorde problemen die fietsers tegenkomen.

Er is teveel autoverkeer op fietsroutes, en te weinig ruimte voor de jonge fietser die nog fouten kan maken. Kruispunten die niet conflictvrij zijn, gevaarlijke oversteken, … Voor vele jonge fietsers is dit dagelijkse kost. Hoe kan het dat ouders, grootouders, en andere begeleiders anno 2018 elke dag bepaalde zwarte punten op hun fietsroute moeten vrezen? Dat ze hun kind van 12 nog steeds niet alleen naar school durven laten fietsen?

Deze Kidical Mass is een duidelijke oproep naar beleidsmakers op alle niveaus: de fietsomgeving moet kindvriendelijk zijn. Een fietsomgeving die geschikt is voor kinderen is een goede fietsomgeving voor iedereen. Hopelijk kunnen kinderen elk jaar op een veiligere én fijnere manier naar school fietsen.

De Kidical Mass zal een fietsfeest voor kinderen zijn! Na de fietstocht van een klein uurtje eindigen de Kidical Masses op een leuke locatie in de stad, waar de kinderen ook nog een extraatje krijgen.

Gegevens

Datum:
1 september 2018
Tijd:
15:30 - 17:30
Evenement Categorie:

Organisatoren

Fietsersbond-Aalst
Critical Mass Aalst

Locatie

Werfplein
Werfplein
Aalst, 9300 België
+ Google Maps

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram