Onze stad Fietsvriendelijk?

wij ijveren als Fietsersbond-Aalst voor een feitsvriendelijke stad waar elke weggebruiker zich aan de regels houdt en hoffelijk is tov anderen.

Veel ergernis ontstaat vaak door een niet of slecht kennen van de verkeerscode of door het niet naleven van deze code. Maar ook te smalle fietspaden zorgt voor agressie tussen fietsers, met verschillende modellen fiets zoals bakfiets, longtail,…, onderling.

Ons doel is dus vooral iedereen attent maken op de nodige kennis en vraag naar educatie, sensibilisering, handhaving en aanleg van goede fietsvoorziening.

Begin bij de kleuters, ga er mee op pad en laat ze kennis maken met wat ‘verkeer’ is.  Niet vanop de achterbank van een auto, maar in een kinderzitje op de fiets.  Van zodra ze zelf voldoende kunnen fietsen zullen ze zeker de vruchten dragen van wat ze als fietspassagier hebben opgepikt en later als ze een rijbewijs halen hebben ze hopelijk al een grote stap voor.
Natuurlijk is het belangrijk dat je ook als ouder de regels goed aanleert.

Daarnaast vragen wij aan de bestuurder van een gemotoriseerd voertuig om hoffelijk te zijn en zeker geduld en respect te tonen naar ouders die met een fietsertje op de baan zijn.  Hou voldoende afstand bij het inhalen, haal niet in in een fietsstraat en vooral hou je aan de maximumsnelheid.  Moest er toch een ongeluk gebeuren kan de impact tussen 30km/u en 50km/u een verschil van een mensenleven betekenen.

 

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram