Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fietsverlichtingsactie

27 oktober 2021 @ 07:30 - 08:30

Fietsersbond en AXA houden verlichtingsactie

Dankzij een samenwerking met AXA, konden we in oktober 2020 starten met een langverwachte verlichtingscampagne. Het c-woord gooide wat roet in het eten, maar dit jaar doen we het echt!

Want fietsers moeten, net als andere weggebruikers, goed zichtbaar zijn in het verkeer. En niets maakt zo zichtbaar als een goed licht. Fietsers zijn dan ook verplicht om vanaf valavond reglementaire fietslichten op hun fiets te hebben.

Bij het korter worden van de dagen in oktober, merken vele fietsers dat hun lichtjes van vorig jaar zoek zijn, dat de batterij leeg is of dat de kinderen nu plots ook fietsen en lichtjes nodig hebben. Met dat idee in het achterhoofd schiet de Fietsersbond in actie en brengen de vrijwilligers (fiets)verlichting!

Bekijk hier het persbericht.

Hoe ziet de actie eruit? 

  • Preventie-acties op fietspaden & kruispunten: ongeveer in de week  van het winteruur delen vrijwilligers van de Fietsersbond fietslichtjes uit aan fietsers op strategische plekken in het donker -dus voor en na zonsop- en ondergang.
  • De vrijwilligers-teams van de Fietsersbond bepalen zelf wanneer het beste moment en de plaats voor de actie is. In eerste instantie zouden de acties tot 10 november lopen. In verband met corona gaan de acties op kleinere schaal door en zul je onze teams nog tot in februari 2021 tegen kunnen komen.
  • De teams spotten slecht verlichte fietsers en gaan een gesprek aan over fietsveiligheid, monteren de lichtset op de fiets, en geven een flyer mee met preventietips rond fietsverlichting. Goed verlichte fietsers worden ook verrast met een kleine attentie om hen te bedanken dat ze zich laten zien.
  • Wil je graag weten wat wettelijk verplicht is en welke types verlichting er bestaan? Je vindt het hier!De acties die tot nu gebeurden kwamen zelfs al in de spotlight:

 

Gegevens

Datum:
27 oktober 2021
Tijd:
07:30 - 08:30

Locatie

leirekensroute
Moorselbaan 541
Aalst, 9300
+ Google Maps

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram