Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kidicall Mass: voor de veiligheid van onze kinderen (ism Critical Mass Aalst)

31 augustus 2019 @ 16:00 - 17:00

Wij organiseren voor de tweede keer een Kidical Mass Ride.

Een Kidical Mass is een fietstocht met zoveel mogelijk deelnemers van alle leeftijden: een critical mass speciaal voor kinderen en hun ouders.

Ook dit jaar zal WOWOW onze jonge fietsers en hun familie steunen De eerste 100 deelnemers zullen een Wrap-It ontvangen

Met deze actie wil de Fietsersbond bij de aanvang van het nieuwe schooljaar de fietsveiligheid voor kinderen in de spotlights plaatsen. Door met een grote groep kinderen te fietsen richten we de aandacht op de vele kinderen en hun ouders of andere begeleiders die vanaf begin september terug dagelijks naar school fietsen. Die fietstocht verloopt niet altijd in ideale omstandigheden. Onveilige fietsroutes of kruispunten en verkeerschaos aan de schoolpoort zijn de meest gehoorde problemen die fietsers tegenkomen.

Er is teveel autoverkeer op fietsroutes, en te weinig ruimte voor de jonge fietser die nog fouten kan maken. Kruispunten die niet conflictvrij zijn, gevaarlijke oversteken, … Voor vele jonge fietsers is dit dagelijkse kost. Hoe kan het dat ouders, grootouders, en andere begeleiders anno 2019 elke dag bepaalde zwarte punten op hun fietsroute moeten vrezen? Dat ze hun kind van 12 nog steeds niet alleen naar school durven laten fietsen?

Deze Kidical Mass is een duidelijke oproep naar beleidsmakers op alle niveaus: de fietsomgeving moet kindvriendelijk zijn. Een fietsomgeving die geschikt is voor kinderen is een goede fietsomgeving voor iedereen. Hopelijk kunnen kinderen elk jaar op een veiligere én fijnere manier naar school fietsen.

Gegevens

Datum:
31 augustus 2019
Tijd:
16:00 - 17:00

Locatie

Werfplein
Werfplein
Aalst, 9300 België
+ Google Maps

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram