Sneeuwpret, als fietser toch niet altijd…maar we bedanken toch de stadsdienten!

11 februari 16u bericht gekregen van de stadsdiensten:

Het team Onderhoud zoekt naar oplossingen om met dit aanhoudende vriesweer de fietspaden sneeuw- en ijsvrij te krijgen en te houden.
Uit een eerste test vanmorgen op de fietssnelweg Siesegemlaan, blijkt hun aanpak vruchten af te werpen.

Zij zijn zich dus wel terdege bewust van het probleem en zoeken een snelle en langdurige oplossing.

Binnenstraat:

Foto 1: maandagochtend, best berijdbaar want banden hadden nog goede grip in verse sneeuw, geen melding gemaakt
Foto 2: woensdagmiddag, moeilijk berijdbaar want puur ijs. Hierna is er melding gemaakt bij de stadsdiensten. Volgens de dienst was er al verschillende keren gestrooid sinds zondag. Ik begrijp ook dat strooien niet helpt als ijs meteen terug aanvriest. Erwerd gevraagd om ijs kon worden geruimd.
Foto 3: donderdagochtend, melding was afgesloten want volgens de dienst ‘opgelost‘ dus deze foto doorgestuurd met vraag waar ijs dan geruimd was.

na de 2e melding is enkel het begin van de straat ijsvrij gemaakt

Melding via mail, Churchilsesteenweg en Fietspad Kwalestraat – Odysee

ik ga steeds met de fiets naar mijn werk en moet mijn gebruikelijke secundaire wegen vermijden omdat de fietspaden en voetpaden na 4 dagen nog steeds niet sneeuwvrij gemaakt zijn door de stad Aalst (zelfs niet de drukke verbindingsweg Kwalestraat waar zelfs de Hogeschool Odissee ligt en dit een route van De Lijn is).
Ik denk dus langs een grote weg te gaan op woensdag 10/2/2021 om 13.00 uur en wat bemerk ik : zelfs op de Churchill steenweg 4a in 9320 Erembodegem, waar de strooiwagens van Agentschap Wegen en Verkeer nu meermaals per dag in- en uitrijden, zijn de voet- en fietspaden niet sneeuwvrij gemaakt;
Zelfs niet op de bruggen over de E40! Enkel ter hoogte van hun uitrit is het fietspad vrij!
Ironisch; zeker omdat de Fietsersbond net via het Vtm-nieuws heeft opgeroepen aan álle overheden om hier aandacht aan te besteden.
En heeft het Agentschap niet de kennis en know-how om te beginnen vegen voor eigen deur?????
Ik meen te weten dat dit zelfs wettelijk verplicht is. Is dit geen plaatsbezoekje waard?
Die drukke weg is zelfs een drukke verbinding voor veel fietsers van Aalst naar een industrieterrein waar nog veel arbeiders (bv van ilva-vuilophaaldienst) naar toe moeten omdat ze geen telewerk kunnen doen en/of ze niet het loon hebben om een veilige SUV aan te kopen.

Dirk Martensstraat 11 februari 15u

Parklaan 11 februari 16 uur

Ook deze melding kwam via Facebook binnen:

  1. Fietspad Aalst Nieuwerkerken via Kwalestraat nog steeds vol met sneeuw en ijs.
  2. Van Moorsel naar Aalst
    Alles tussen Moorsel en Aalst-centrum nog vol sneeuw en ijs (behalve waar de zon al aan kon). Mooie plaatjes op Leirekensroute maar niet zo veilig. Gelukkig hebben we wel wat ervaring. Ik dacht dat het centrum beter zou zijn maar fietspad Moorselbaan (tussen ring en centrum) is pas echt glad.
  3. 10 februari via meldpunt wegen door gegeven dat fietspad aan Churchillsteenweg er spekglad bijlag. Tegen de avond was het deels vrijgemaakt, maar echt ook maar deels van aan industrieterrein tot Albatros. In de industrielaan lag er nog steeds sneeuw/ijs op het verhoogde fietspad deze morgen.
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram