Nieuwjaarsreceptie 25 januari 2019

Na 7 jaar voorzitterschap heeft Ronny Van Cutsem de fakkel door gegeven aan Marleen Stallaerts.

Wij danken Ronny voor zijn inzet, en wensen hem veel succes bij zijn volgende plannen.
Op onze nieuwjaarsreceptie hebben we dus afscheid genomen van onze voorzitter, al denken we at zijn hart toch bij de fiets zal blijven.

Een van de belangrijkste boodschappen deze avond was het voorstellen van een wervend fietsbeleid aan onze nieuwe schepenen en de burgemeester van Aalst.

Het volledige memorandum kan je hier downloaden

Wij hopen op een goede samenwerking, en dialoog, want enkel zo kunnen we samen naar een mooie, leefbare, veilige en gezonde stad werken.

Enkele sfeerbeelden van onze avond :

 

Wie is nu Marleen, de nieuwe voorzitter?

copyright LDS/ Het Nieuwsblad
copyright LDS/ Het Nieuwsblad

#borntobike, en de fietskriebel van heel vroeg mee gekregen, al was leren fietsen in een stadstuin in Anderlecht niet altijd even gemakkelijk.
Mijn grootvader had een fietsenhandel, opgestart rond 1900 in Hoeilaart, toen de Fietsersbond nog niet direct nodig was, want fietsen was toen evident, je was de koning te rijk als je een fiets had.  Voor de auto de overhand kreeg in ons straatbeeld.

Nu fervent fietser, verkeerskundige, schrijft ik een thesis over basismobiliteit, en besef ik dat indien we niet anders gaan denken over hoe we ons verplaatsen, en indien onze stadsbesturen geen knopen gaan doorhakken, mobiliteit en gezondheid naar de toekomst toe in moeilijke tijden gaan komen.

Wat mag je van mij verwachten?

Ik zal blijven ijveren voor een leefbare en centrumstad, waar alle actieve weggebruikers (dus ook stappers) een rechtmatige plaats krijgen, en niet enkel de restplaats.
Ik wil elk dialoog aangaan, met de gebruikers van de straat, maar ook met het stadsbestuur, en al zullen we het niet altijd eens zijn, en ieder een eigen mening hebben, toch is praten belangrijk.
Iedereen die iets wenst te bespreken is zeker welkom. Stuur gerust een mail naar info@fietsersbond-aalst.be

 

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram