Alfred Nichelstraat / ingang parking Houtmarkt

Het fietspad stopt ineens net voor de toegang van de parking en daarna is het helemaal chaos; wie daar fietst voelt zich een beetje het middelpunt van een schietschijf. Als je naar de Zonnestraat of Louis D’haeseleerstraat wil, mag je hopen dat auto’s of bussen komende uit Zonnestraat en Houtmarkt de bocht waar je hen als fietser in tegengestelde richting tegemoet rijdt, niet te scherp afsnijden. Wie zonder kleerscheuren voorbij de bocht raakt en verder rijdt op het licht hellend vlak zonder enige wegmarkering mag dan weer hopen dat hij/zij gezien wordt door auto’s die aan een hogere snelheid dat hellend vlak overrijden richting Zonnestraat vanaf de Houtmarkt.

Mogelijke oplossing voor die laatste problemen:
– fietsers komende van Erembodegem (kan ook toegepast worden voor alle andere invalswegen) op een veilige manier naar het centrum (scholen) begeleiden via wegwijzers voor fietsers (richting Aalst centrum)
– waar geen plaats genoeg is: parkeerplaatsen op de straat afschaffen (heilig huisje in Aalst) en/of aparte routes voorzien voor doorrijdende fietsers en auto’s.
– ruimte geven aan fietsers op de Wallenring; betekent dat je de dubbele richting en parkeerplaatsen sowieso in Zonnestraat afschaft. Buurtbewoners met bewonerskaart toegang geven tot Kroonparking.(stad Aalst moet dan regeling treffen met de eigenaar van de parking, die trouwens als enige pleit voor en door JJ blindelings gevolgd wordt voor behoud van dubbele richting in Zonnestraat)
– zichtbaarheid geven aan de fietser, zeker op kruispunten: heel duidelijke (geen suggestieve maar fietspad) markeringen aanbrengen op oversteekplaatsen.
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram