KNELPUNT : Meldert Nedermolenstraat

Melding door gegeven door: RM

Bij deze heb ik een opmerking over de onduidelijkheid v.h fietspad aan de Nedermolenstraat Meldert.
Van waar begint het fietspad als je van richting Baardegem komt (aan Meldertvijver)?  Volgens mij is dat v.a café Maria daar staat een bord voor fietsers maar vele fietsers rijden als ze van richting  Baardegem of van uit Kokerijstraat.
Komen al op het fietspad t.o.v Kokerijstraat waar het eindigt die richting Baardegem rijden(zou ook op straat duidelijke markering mogen staan dat fietsers daar plots op straat rijden) .

Mijn vraag is indien het vanaf daar het fietspad begint een bord fietsers te plaatsen en belangrijk voor de veiligheid v.d fietsers zou waar het fietspad begint een oversteekbord en oversteekmarkering mogen geplaatst worden.

Volgens een vorige aanvraag in februari 2017 zouden wij deze oplossing voorstellen :
Volledig herwerken van het fietspad (heraanleg in asfalt, misschien iets breder, duidelijke oversteekplaatsen in rood,  tweerichting all the way, wanneer fietspad stopt, nog enkele meters fietssuggestiestook aanleggen (zeker tot aan afslag naar scholen toe, dus van kokerij tot aan kruispunt Meldert Dorp).

antwoord dienst Mobiliteit 11/09/2017

In het wegvak tussen Kokerijstraat en Kempinnestraat is het gebruik van het fietspad verplicht voor fietsers in de richting van de Kokerijstraat/Baardegem.

Destijds is bewust gekozen om het fietspad niet in twee richtingen open te stellen:

  • Omdat het fietspad niet doorloopt tot aan het kruispunt met de Kokerijstraat en er geen veilige oversteek buiten het kruispunt gerealiseerd kan worden (de weg kent hier een bochtig verloop, waardoor de conflictpresentatie verre van ideaal is)
  • Omdat de in- en uitrit van de parking van chalet De Goudkarper (een druk bezochte zaak bij Meldert-vijver) dit fietspad dwarst. De focus van de bestuurders die de parking verlaten is gericht op de bestuurders (fietsers en auto’s) die van links komen en pas in tweede orde op verkeer dat van rechts komt.

In het wegvak tussen Kempinnestraat en Affligemdreef/Horingstraat heeft het fietspad wel een tweerichtingsstatuut. Dat wordt aan de weggebruikers/fietsers duidelijk gemaakt door middel van het verkeersbord D7 (verplicht fietspad).

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram