knelpunt: Ongeoorloofde inname openbaar domein?

Melding van 18/09 11u10:
Het terras is verwijderd – bedankt stad Aalst voor de snelle reactie

Melding gekregen via gemeenteraad 18/09 9u:
Nagevraagd bij de stad. Situatie is niet aangevraagd en heeft geen vergunning. De stad zal met de politiediensten optreden om het te laten verwijderen.

************************************************************

Ook wij hadden al melding gedaan bij stad Aalst op 12 september omdat we vragen hadden bij deze opstelling. Zowel naar veiligheid als naar mogelijkheid om dit te vergunnen.

Door de doeken is ook het verkeersbord B1 (omgekeerde driehoek) voor bestuurders niet meer zichtbaar.

Gisteren kregen we onderstaande mail van een bewoner die terecht de vraag stelt of iedereen op dezelfde manier kan worden behandeld.

Beste Allen,

Met dit schrijven wil ik even wat duidelijkheid vragen betreffende een -in mijn ogen- gevaarlijke inname openbaar domein in de Vlaanderenstraat ter hoogte van huisnummer 8.

* Een tijdje terug, in de maand maart, werd ik geverbaliseerd omwille van een parkeerovertreding.
Wegens de hoge parkeerdruk in de Vlaanderenstraat en omliggende straten ten tijde van grote Kermis op de Keizershallen, werken in de Duivekeetstraat ea. zag ik mezelf genoodzaakt me even voor het einde van de parkeerstrook te plaatsen in de Vlaanderenstraat. Jammergenoeg stond ik toen net op de overgang van parkeerstrook naar fietspad.
Dit leverde me, niet 1x, maar wel 2x een verkeersboete op van 116€.
Gevolgend op mijn verweer, waarin ik zeker niet de overtreding betwistte, en hopend op beetje gratie gezien de specifieke situaties op dat moment kreeg ik op een nogal redelijk abrupte manier te horen dat mijn hele argumentatie kant noch wal raakten en dat ik zeer gevaarlijk en hinderlijk stond voor de fietsers*

WELNU…

GROOT was mijn verbazing dan ook dat op 3 september -u leest het goed- plots 2 grote obstakels op het fietspad verschenen, dewelke dienen om plantjes en spots in op te stellen.
Op 4 september ging er daar een nieuwe zaak open… Eerst dacht ik nog even; Dit zal wel toegelaten zijn voor het openingsweekend.
We zijn vandaag 18 september en die bakken staan er nog steeds, de aanpalende horecazaak kreeg GEEN vergunning om haar terras een metertje groter te maken (ook hier was de reden van het niet krijgen van de vergunning HET FIETSPAD!) en ik heb reeds 232€ betaald ondanks dat ik totaal zo hinderlijk niet stond geparkeerd als die bloembakken nu staan.

Graag zou ik jullie dan ook willen vragen om zo snel mogelijk 1 van volgende 3 opties te overwegen…

  • Men heeft zich vergist bij de verbalisatie en men wil mij terugbetalen. Graag dan €232 over te schrijven op BExxx
  • Ook ik kan vanaf nu een vergunning krijgen om me te parkeren op het fietspad. Graag me dan even de gegevens over te maken waarop ik een parkeerticket kan krijgen voor het gebruik van het fietspad.
  • Men gaat iedereen gelijk behandelen en deze bloembakken laten wegnemen… (ik vraag dan nog niet eens om dezelfde boete toe te passen, want €116 x2 obstakels x 16 -het aantal dagen dat deze gevaarlijke situatie al staat- is misschien wat stevig voor een net beginnende zaak.)

In bijlage vinden jullie 2 foto’s van de bewuste obstakels. een foto wanneer de zaak open is en de 2e is zoals de obstakels staan buiten de openingsuren.

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram