Knelpuntmelding : AALST : Colruytkruispunt

Reeds enkele keren kregen wij melding binnen over de problemen aan de verkeerslichten van het kruispunt R41 Albrechtlaan, met de De Gheestraat – Brusselsesteenweg.

Fietsers komende van de Albrechtlaan, die de steenweg richting Colruyt wensen over te steken krijgen middenin de cyclus waarop de voertuigen komende van de Albrechtlaan mogen rechts afdraaien groen, waardoor er conflicten ontstaan.

Wij hebben dit ook door gegeven aan dienst mobiliteit, die op zijn beurt Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft gecontacteerd.

Deze laatste heeft als volgt gereageerd :

De situatie die u beschrijft (“dat fietsers plots terug groen krijgen middenin de cyclus waarop de wagens naar rechts mogen afslaan”) zou in principe niet mogen kunnen voorkomen. Een programmeerfout kan helaas altijd gebeuren.
Ter plaatse hebben wij de situatie niet kunnen vaststellen en ook in de loggegevens van de laatste dagen hebben we niets vreemd opgemerkt.
Kunt u dag en tijdstip doorgeven van uw vaststelling en eventueel bijkomende uitleg?

Dus daarom nu de vraag aan alle fietsers die op dat kruispunt een probleem ondervinden.  Gelieve datum en uur aan ons door te geven via info@fietsersbond-aalst.be

Dank voor de hulp en medewerking
Het Fietsersbond-Aalst Team

 

 

 

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram