Knelpuntmelding : Parklaan

Doorgegeven via Site Stad Aalst

Toch nog eens willen melden wat een gevaarlijke verkeerssituatie op de Parklaan … fietsers, wielertoeristen, elektrische fietsers laten zich in HOGE SNELHEID op het fietspad vanaf Delhaize naar beneden vallen … super gevaarlijk voor de auto”s die eveneens op de Parklaan vanaf Delhaize willen opdraaien naar garages, opritten … en nog te zwijgen van fietsers die op hetzelfde fietspad ( alhoewel fietspad voorzien aan de overkant) de Parklaan oprijden … Er mag dan ook nog geparkeerd worden zodanig dat de opritten naar garages super smal zijn … Daarbovenop moeten ook nog eens de voetgangers gebruik maken van dit fietspad wegens gebrek aan voetpad…. Reeds veel ongevallen gebeurd in het verleden en zal ook in de toekomst het geval zijn…. Ik kruis dit fietspad dagelijks met mijn wagen (zoals velen) om naar mijn garage te rijden … ik hou mijn hart vast voor de zomer wanneer het hier drukker is …

bespreking Structureel overlegmoment met Stad Aalst 20/02/2018

 • Studie AWV: deelsegment rotonde De Haring / Burgemeestersplein / De Vilanderstraat is voorzien
 • Suggestie: doorgang maken via de Frans Blanckaertdreef naar Erembodegemstraat (naar sportcomplex)
  vraag naar onderzoek om doorsteek te onderzoeken: naar Erembodegem + relatie nieuwe stuw en sluis > referentiebrug: knuppelpad Denderleeuw + brug
  Probleem is hier effectief dat het fietspad kant park door veel wagens wordt gekruist , maar het blijft een fietspad, waar fietsers voorrang hebben.
  Het is wel smal, en op sommige plaatsen zeker niet in goede staat,.  Ook is er te weinig goed voetpad, waardoor ook de voetgangers het fietspad gebruiken.
  Fietsers die van Aalst komen, vb via Watertorenwijk, moeten ook volledig omrijden via Désiré de Wolfstraat of Haring om naar sportcomplex Schotte te geraken, daarom ook de suggestie van de mogelijke doorsteek.
 • Actie: suggestie onderzoeken

 

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram