DIT IS WAT EEN VLAAMSE FIETSER LIJDEN MOET

VTM nieuws

 

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

 

Wie met de fiets naar het werk wil gaan, moet daar soms iets voor over hebben. Dat toont ook het filmpje van Andy Claeskens. Hij filmde gedurende enkele maanden met een camera op zijn borst de obstakels die hij tijdens zijn fietstocht naar het werk moet overwinnen – dat zijn er heel wat – en maakte er een montage van.

Claeskens rijdt dagelijks met zijn fiets zo’n 55 kilometer van zijn woonplaats Scherpenheuvel naar Vilvoorde, waar de bakkerij waar hij werkt zich bevindt. Op zijn anderhalf uur durende tocht naar het werk komt hij tientallen wagens tegen die gedeeltelijk of helemaal op het fietspad staan geparkeerd. Daarnaast lijken verschillende chauffeurs ook niet echt aandachtig voor de zwakke weggebruiker: ze geven geen voorrang of ze komen iets te enthousiast hun parking uitgereden.

Opvallend veel wagens houden ook halt op het fietspad wanneer ze willen afslaan of een rond punt willen oprijden. Als Andy dan toch een rustig fietspad vindt, versperren struiken zijn weg. Het filmpje werd over een periode van enkele maanden opgenomen en is een mooie illustratie van de gevaarlijke situaties waarin hij terechtkomt.

 

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram