Fiets jezelf gelukkig : 7 voordelen voor mentale gezondheid

Al is punt 7 in een stad zoals Aalst toch één van de grootste redenen waarom een aantal mensen bijna degelijks de fiets nemen :

Je laat die vreselijke files achterwege (bron Smove)

Toegegeven, de opgesomde voordelen van beweging zijn niet beperkt tot fietsen: Joggen, wandelen, outdoor zwemmen en sporten kunnen dezelfde voordelen teweeg brengen. Maar wat deze activiteiten niet kunnen, is jou uit de hel op aarde halen: Met de auto in de spits door de stad. Ook zonder wetenschappelijke studies weet immers iedereen hoe geestdodend, woede- en angstinducerend het is om te navigeren met een auto door druk stadsverkeer. Autoverkeer is een nachtmerrie voor je mentale gezondheid** en autorijden haalt alle levensvreugde uit je dag***. Alle positieve effecten van fietsen worden dus verder ondersteund door het positieve aspect dat je niet langer elke dag met de wagen hoeft te rijden. Fiets er dus op los, je mentale gezondheid hangt er van af!

Bij de andere punten staan we vaak niet stil, maar als je het allemaal leest moet je toe geven dat het correct is.
Fietsers zijn vaak fysiek gezonder, goedgezind en hebben minder last van stress.

Dus mensen, het is aan ons “ervaringsdeskundigen” om de boodschap te blijven ronddragen, en laat ons zo hopen dat we kunnen blijven ijveren voor een aangenaam leefbare en fietsvriendelijke stad.

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram