Geen receptie dit jaar, dus meer een nieuwjaarsbrief

Vermits we onze traditionele nieuwjaarsreceptie op de laatste vrijdag van januari, dus de 29e,   niet doorging houden wij jullie graag met deze nieuwjaarsbrief op de hoogte.

2021 is voor velen van ons een jaar van hoopvol uitkijken. Met een vaccinatiestrategie die zich stilaan op gang trekt is er licht aan het einde van de tunnel. En in Aalst mogen we dat wel heel letterlijk nemen.

Fietstunnel thv Leirekensroute is in volle ontwikkeling. Tegen de zomer zou de verbinding tussen Aalst-Centrum en de Faluintjesstreek weer wat beter worden. Het blijft echter nog steeds hoopvol uitkijken naar heel wat andere verbindingen waar de stad afhankelijk is van hogere overheden: het jaagpad langs de Dender vanuit Erembodegem zal dit jaar 5 jaar onderbroken zijn, de Haring die voorlopig als schietschijf blijft bestaan, eventueel eens onderzocht wordt voor wie vanuit Haaltert, Nieuwerkerken of Terjoden komt, de fiets-en voetgangerbrug die het station met rechteroever zal verbinden, een fietsostrade naar Brussel…

In onze nieuwjaarswensen aan het stadsestuur kan je lezen dat we hen onder meer een Goforzerobeleid inzake verkeersveiligheid toewensen. Met het nieuwe circulatieplan en de tonnagebeperking in het centrum van Aalst zal de stad o.a. volop moeten inzetten op sensibilisering en handhaving.

Omdat we jullie, onze leden, dit jaar jammer genoeg niet kunnen uitnodigen op een receptie, infomeren we heel graag naar jouw fietswensen voor het nieuwe jaar langs digitale weg. Heb je een knelpunt dat je wil aangepakt zien laat het ons weten op https://www.fietsersbond-aalst.be/knelpunt-melden/. Heb je andere wensen of inspirerende ideeën? Laat het ons weten via info@fietsersbond-aalst.be en we gaan er mee aan de slag! Heb je zin zelf mee te ijveren voor een fietsvriendelijk beleid in onze stad? Wees welkom en contacteer ons vrijblijvend via Facebook of mail.

Door het coronavirus zag onze vereniging nog heel wat andere activiteiten de mist in gaan in 2020. Maar het virus had ook een positieve kant: we gingen met z’n allen meer fietsen. En dat maakt er ons streefdoel om meer mensen veilig te laten fietsen belangrijker dan ooit. Je gaat in 2021 dus zeker nog van ons horen en zien! Hou onze communicatiekanalen in de gaten en noteer alvast 3 juni in de agenda. Dan is het wereldfietsdag en zullen we onze jaarlijkse applausactie laten doorgaan.

Hou het intussen veilig, laat je zien in deze donkere fietstijden en blijf vrolijk fietsen!
Fietsvriendelijke groeten

Fietsersbond Aalst

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram