Knelpunt : Aalst Tramstraat-Nieuwbrugstraat

Jammer dat voor veel automobilisten een “knalrode streep’  met een doorbroken lijn, wat een fietspad in voorrang betekend, niet meer oplettend zijn.

Tramstraat Aalst

en opgelet, volgende verkeersregels gelden ! Dus de fietser heeft hier voorrang op de auto die van recht komt.

Een doorlopend fietspad
De voorrang van rechts geldt niet wanneer er een doorlopend fietspad is. In dat geval mogen fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen die op dat fietspad mogen rijden, eerst het kruispunt oprijden, gevolgd door de bestuurders die van rechts komen en tot slot de bestuurder die voorrang van rechts heeft verleend.

Bron: Gratis Rijbewijs Online

Melding doorgekregen van MB via deze site

Eenrichtingsstraat voor autoverkeer maar tweerichtingsverkeer voor fietsers. Ik kom hier bijna dagelijks voorbij. Minstens een keer per week moet ik, net als vele andere fietsers, uitwijken thv dit kruispunt. Automobilisten zijn er zich vaak niet van bewust dat fietsers hier vanuit de richting van de Zwarte Hoekbrug mogen komen. Dit ondanks de verkeersborden en de gigantische wegmarkering.
Vorige woensdag was het zover, een aanrijding kon niet vermeden worden.  De auto stond stil dus ik dacht dat deze mij had opgemerkt. Niet dus.

Toen ik amper rechtgestaan was, had de volgende fietser dezelfde situatie meegemaakt. Enige verschil was dat hier de aanrijding wel nipt vermeden kon worden.

Door het feit dat deze straat eenrichtingsverkeer is, zijn autobestuurders hier echt onoplettend naar fietsers toe. Dit zeker sinds het kruispunt links ervan eenrichtingsverkeer is geworden. Hierdoor komen nu veel meer auto’s via de Tramstraat naar de Nieuwbrugstraat. Geen idee wat de motivatie was/is om het kruispunt in te richten zoals nu. Dit is echt niet verkeersveilig.
Het zou mooi zijn moest er hier naar een fietsvriendelijk alternatief gezocht worden. In tussentijd neem ik alvast de auto (gezien mijn fiets zwaar beschadigd is). Dus dat is weer een auto meer in de stad.

Misschien is het toch eens de moeite om dit kruispunt onder de loep te nemen, dit voordat er zwaardere ongevallen gebeuren.

Tramstraat Aalst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram