KNELPUNT : MOORSEL heraanleg HERBERGSTRAAT

Knelpunt door gegeven door : GDR

Herbergstraat ter hoogte van Sint Stefanus Kapel

In September 2017 wordt de straat hier heraangelegd.

Op de vergadering van de stad Aalst eind 2016, is gezegd dat er identiek dezelfde materialen zullen gebruikt worden zoals rond de kerk in Meldert, dit volledig in functie van de verkeersveiligheid.
Dit is kassei en natuurtegels.

Bij navraag blijkt dat deze natuurtegels s’winters spekglad zijn en men er pakken zout moet opwerpen om ze begaanbaar te houden. Er is geen fietsstrook voorzien zoals nu al aangelegd is in de klaarhaagstraat en achterstraat in Meldert, die ook in kassei is aangelegd.

Van de Tinnenhoekschool passeren hier viermaal daags schoolkinderen, waaronder kleuters met hun fietsje. Zij zullen moeten kiezen tussen een kasseistrook of die tegels.

Een fietsstrook in asfalt langsheen de kasseistrook lijkt mij aangewezen om dit probleem te verhelpen.

Ik ben geen deskundige en het is wenselijk dat U deze situatie zelf nagaat. Voor de werken is het misschien mogelijk om deze kleine aanpassing, indien nodig, erdoor te krijgen. De lengte van de kasseistrook bedraagt ongeveer 100 m.

Melding door gegeven aan stadsdiensten op 07/05 om 11u05

Goede morgen,
Onderstaande melding kregen wij door via onze site.
Wij kennen de plannen niet, maar zelf ken ik de situatie aan Meldert kerk wel, en moet toegeven dat het niet echt aangenaam fietsen is op die kasseien. Natuurlijk speelt de dorpsinfrastructuur hier ook een rol.
Maar zou het eventueel toch iet mogelijk zijn, zoals in Brugge zelfs wordt gedaan (zie foto Brugs-Kerkhofstraat), om links en rechts van de rijbaan een “strook” te voorzien.
Bedankt voor de opvolging en reactie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram