Laat ons Celio herdenken (Samen voor een verkeersveilig Aalst) en hopen dat de Tonagebeperking wordt opgevolgd

Laat ook ons Celio herdenken en maak een Origami – vogel, zodat dit niet meer kan gebeuren

De Tonagebeperking vanaf 4 januari 2021

Een mooie campagne, maar handhaving zal hoognodig zijn.  Zeker als we zien dat zelfs schoolstraten momenteel niet worden gerespecteerd zonder enig gevolg.

Op langere termijn zal overwogen worden om ANPR-camera’s te plaatsen. 

Maar zolang deze er iet zijn en er niet voldoende mankracht wordt voorzien lijkt ons dit een dode letter.
Vooral ronde de Markt en de winkelstraten wordt dit een hele klus die goed zal moeten worden opgevolgd.  Zeker als je ziet hoe er momenteel reeds heel wat auto’s ’s morgens door deze voetgangerszone rijden op moment dat de jeugd op weg is naar de scholen.

Veiligheid voor onze kinderen eerst,  het blijft een grote vraag, nu bijna dag op dag 1 jaar na het ongeval van kleine Celio op 11 december 2019!

Info site Aalst.be

Het vrachtverbod geldt in het gebied deels begrensd door de ring rond Aalst R41-N9: Gentsesteenweg-Capucienenlaan-Leo De Bethunelaan-Parklaan. Dit komt overeen met het stadscentrum, waar ook de grootste concentratie van scholen ligt.

WANNEER?
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag
’s morgens:  van kwart voor 8 tot kwart voor 9
in de namiddag:  van half 4 tot kwart voor 5

woensdag
’s morgens:  van kwart voor 8 tot kwart voor 9
’s middags:  van half 12 tot half 1

Dit geldt het hele jaar door.

UITZONDERINGEN
Uitzonderingen blijven beperkt tot een absoluut minimum, om maximale veiligheid te garanderen voor zwakke weggebruikers. Enkel wie kan aantonen dat de levering niet anders kan dan tijdens de schoolspits op een specifieke dag, kan een uitzondering krijgen. Dit moet gaan om heel specifieke, meestal eenmalige, situaties, die dan ook slechts voor die welbepaalde situatie een toegangsvergunning zullen krijgen.

Een voorbeeld: wanneer bij een grote bouwwerf beton moet gestort worden en om technische redenen een continue levering van vers beton nodig is gedurende een hele werkdag.

Uitzonderingen zullen kunnen aangevraagd worden vanaf begin december 2020, via een aanvraagformulier (een link naar dit formulier zal dan onder meer op deze pagina verschijnen).

HANDHAVING?
De Lokale Politie staat in voor de handhaving van de tonnagebeperking. Dit zal een aandachtspunt zijn tijdens patrouilles in de stad. Op langere termijn zal overwogen worden om ANPR-camera’s te plaatsen. 

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram