Liefste Sint of beter: Beste stadsbestuur en Vlaamse Waterweg

foto: © JP Swirko

Liefste Sint of beter: Beste stadsbestuur en Vlaamse Waterweg

Dit jaar krijg ik mijn mooiste cadeau ooit, ook al ben ik reeds 62 jaar en geloof ik al lang niet meer in de Heilige man.

Gedurende twintig jaar fietste ik dagelijks voor mijn werk naar Aalst via de Gerstjens en het Denderpad. Ik werd echt blij en gelukkig van het fietsen door de mooie natuur.

Zes jaar geleden werd deze route afgesloten met de belofte een nieuw en beter fietspad te realiseren. Ondertussen kan ik zeggen: ‘Het is gebeurd’!

Gedurende die zes jaar ben ik blijven genieten van de voordelen van het fietsen. Het geeft mij voldoening de stilstaande auto’s vanuit het centrum tot in Erembodegem – of in omgekeerde richting – voorbij te fietsen. Ik ben sneller, doe aan beweging, kom met een fris hoofd aan op het werk, spaar geld uit en zorg voor het milieu.

Elke dag opnieuw maak ik mij de bedenking waarom automobilisten deze mindset niet maken. Welke argumenten kunnen zij hier tegenover stellen?

Ik ga het absoluut niet missen: De stinkende uitlaatgassen, de 190 seconden wachttijd voor fietsers aan het kruispunt Brusselse Steenweg – Albrechtlaan, het gevaar om tussen de auto’s te fietsen, op te passen voor afslaande auto’s…

Dank u Sint en stadsbestuur voor een veilig, nieuw fietspad.

Op mijn verlanglijstje voor volgend jaar noteer ik alvast een betere fietsverbinding tussen Foncé en het Denderpad.

Ik wil graag besluiten met een wens. Veel fietsers kennen het mooie fietstraject naar Aalst via de Dender nog niet. Het zou goed zijn werk te maken van duidelijke bewegwijzering.

Vanwege de fietsersbond, Jo per velo

 

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram