Wees galant, hou het winkelen plezant

Download onderaan de affiches en verspreid de positieve boodschap

Zoals jullie zelf ook al zullen gemerkt hebben wordt door een aantal winkelende mensen in Aalst de vraag gesteld of fietsen in de winkelstraten verboden kan worden.

Van onze kant uit kunnen wij hier geen voorstander van zijn maar willen we wel een sensibiliseringscampagne opstarten waarin we aan alle fietsers vragen om respect te hebben voor de voetgangers en zeker ook de snelheid aanpassen.

Stapvoets fietsen in winkelstraten zou de regel moeten zijn.
Beter dan verbieden.

Hierover hadden we ook een poll gelanceerd die, zelfs al hadden we hem via verschillende kanalen verdeeld, weinig respons kende.
20% van de deelnemers wenst een verbod, maar 80% vindt dat fietsen in winkelstraten moet kunnen.

Voor héél wat mensen is de fiets hun vrijheid, mensen die vaak iets minder goed te been zijn maar wel nog kunnen fietsen.  Moeten zij door deze maatregel ook gestraft worden?
Ook zullen een aantal fietsers het centrum links laten liggen en de voorkeur geven aan winkels buiten het centrum die ze wel met de fiets kunnen bereiken.

Daarnaast zijn wij ook vragende partij voor een degelijke handhaving naar alle weggebruikers toe.  Zowel fietsers die de verkeersregels niet na leven maar ook andere weggebruikers. Respect naar fietsers in de fietsstraten is vaak zoek, stilstaan en parkeren op voet-, zebra- en fietspaden lijkt voor sommigen een hobby. En vermits hier weinig tegen opgetreden wordt blijft het bestaand.

Je kan de affiches hier downloaden en afdrukken. Hang ze aan je raam en verspreidt de positieve boodschap.

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram