Wij distantieren ons van de intro van dit artikel verschenen in De Streekkrant van 16 11 2016

Fietsersbond Aalst distantieert zich totaal van de intro van dit artikel verschenen in De Streekkrant van 16 11 2016.

De intro van het artikel is totaal door elkaar gegooid met de persoonlijke boodschap van de journalist en mijn boodschap. Ik heb zelf geen jonge kinderen meer, wel een zoon van 20 die dagelijks met de fiets rijdt. De layouter/eindredacteur heeft de introductie zo door elkaar gegooid dat er heel wat onwaarheden in staan, die inderdaad een totaal verkeerd beeld geven. De rest van het artikel slaat wel de spijker op de kop en daar draait het om. Wij publiceren hier de enige correcte versie en binnenkort wordt er door De Streekkrant Aalst een rechtzetting gepubliceerd.

Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om onze 12-jarige dochter met de fiets naar school te laten trekken. De weg die de oudste van onze twee oogappels met de fiets van huis naar school dient af te leggen, is zeker in de ochtendspits levensgevaarlijk. Op het amper vier kilometer lange traject kan ik me immers drie verkeerspunten voor de geest halen waar het verkeer tijdens de spits dermate chaotisch verloopt dat een onervaren fietser, wat een kind op de tweewieler per definitie is, ogen te kort heeft om alle gevaren te detecteren en zich eerder als opgejaagd wild een baan moet zien te manoeuvreren. Omdat ik niet wens opgebeld te worden met de boodschap dat zij van de weg werd gemaaid, laten wij haar de bus nemen of rijden met de wagen helemaal tot aan de poort van de grote school. Mea culpa. Zijn onze ouderlijke bezorgdheden fameus overdreven? Zo niet, is er dan met ‘Aalst Ontknoopt’, het communicatieplan rond het langverwachte mobiliteitsplan van de stad Aalst, beterschap op komst? Met deze en nog tal van andere vragen in de koffer trok ik naar Ronny Van Cutsem (47), de voorzitter van de Fietsersbond Aalst.

Van ouders hoor ik wel meer hetzelfde verhaal. Zelfs onze burgemeester D’Haese vertelde me enkele jaren geleden dat hij zijn jongens uit veiligheidsoverwegingen niet met de fiets naar school stuurt“, opent Ronny het gesprek over het hete thema dat mobiliteit in onze dichtslibbende stad is.

 

Correctie artikel Strekkrant

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram